Monday, April 29, 2013

tatademot...yang tomei...

Okeyh...
Dah lama sgt aku xkarang pape utk blog nih...

Sunyi bukan bermakna blog aku nih dh bersawang...
Tapi di sebabkan sem2 last nih...

Ke"busy"an melanda diri...HEHE!

Pagi buta nih...
aku tiba-tiba rasa nak cerita something yg sgt comel bg diri ni..

As all of u read..
Topic aku hari ni...

"Tatademot"

Siapa yg tahu apa tu tatademot??
Sila angkat tangan!!!
Okeyh...kakak yg pakai tdung ijo tuh...
Apa jawapan die?

Kakak tudung ijo: Akak ni org kg dik...Umah akak xde ASTRO..
Aku: Ehh...akak...benda ni xde pun dlm ASTRO...

HEHE!

*okeyh...actor akak tdung ijo tu...
xwujud pun...sje je...HEHE!

Okeyh...
Actually.. 
Tatademot tu sebenarnya ialah macam medical check up...
utk abg2 & akak2 tentera...

Ok!
Kaitan semua ni dgn Cik Abg Syg aku..

korang bce la sendiri...




HAHA!

~comel sgt...cik abg syg aku yg gagah perkasa tu takutkan amik darah...

Fobia katanya...
Sebab die pernah amik darah pastu org yg amik darah tu kata...
xjumpe urat die...

Cuak la kawan!

HAHA!

*Motif: aku cerita semua ni bukan lah utk memalukan Cik Abg Syg aku...

aku tahu...sbnarnya die xtakut pun...
cuma saja nak bermanja dgn Cik Adik Syg die...

hehehe....

Sebab lepas je die amik darah...
die leh cakap cmni...

Cik Abg Syg: Eleh sayang...sebnarnye xsakit pun...
Cik Adik Syg: Cewah...cakap besar nampak!
Cik Abg Syg: HEHE!


Sejujurnya...
Aku happy sangat kerna hari2 ku berlalu dgn di temani oleh
seorang insan yg sentiasa cuba mengukir senyuman di wajahku..

Ya Allah...
Engkau kasihilah dia sebagaimana dia mengasihi -Mu...
Ya Allah...
Janganlah Engkau biarkan dia bersedih atau berduka...
berilah die beribu alasan untuk sentiasa tersenyum...

Mudah-mudahan dia tergolong dalam insan-insan yang sentiasa taat pada-Mu...

Amin Ya Rabbal Alamin...


(mengalir airmata aku tika ini...)

Hanya Allah yang Maha Mengetahui betapa ikhlasnya aku pada dirinya...



No comments:

Post a Comment